AFS 2006:6 - Grundutbildning till yrkesdykare

Har du hört talas om AFS 2006:6 och undrar över hur den påverkar utbildning till yrkesdykare? Denna artikel kommer att gå igenom allt du behöver veta om AFS 2006:6 och hur det påverkar grundutbildningen till yrkesdykartitel.

Vad är AFS 2006:6?

Arbetsmiljöverkets föreskrift om grundutbildning till yrkesdykare, AFS 2006:6, reglerar utbildningen för yrkesdykare och fastställer de kompetenser som krävs för att erhålla en yrkesdykartitel. De som är intresserade av att arbeta som yrkesdykare är skyldiga att genomgå denna utbildning.

Vilka är kraven för att bli en yrkesdykare enligt AFS 2006:6?

Enligt AFS 2006:6 finns det grundläggande krav som individen måste uppfylla innan man kan påbörja utbildningen till yrkesdykare. Detta inkluderar att vara över 18 år, att ha godkänd hälsa och att inneha en gymnasieexamen eller motsvarande. Utöver detta finns det krav på fysiska kompetenser, såsom att kunna simma 200 meter.

Under utbildningen, som är uppdelad i två delar, oberoende av varandra, lär deltagarna sig de olika moment som krävs för att bli en yrkesdykare, såsom att utföra enklare dykararbete och att kunna hantera farliga situationer under vattnet. Efter avslutad utbildning behöver individen genomgå dykeriläkarkontroll för att erhålla en yrkesdykartitel.

Vilken inverkan har AFS 2006:6 på grundutbildningen till yrkesdykare?

AFS 2006:6 har en stark inverkan på utbildningen till yrkesdykare. Den ser till att grundutbildningen till yrkesdykare är både komplett och strukturerad för att säkerställa att individen är kompetent inom de krav som ställs på yrket. Genom att följa AFS 2006:6 regleringar, kan man garantera att yrkesdykare är vältränade och har rätt kompetens för att utföra sitt arbete.

Relevanta nyckelord

  • AFS 2006:6
  • Grundutbildning
  • Yrkesdykare
  • Utbildningskrav
  • Yrkesdykartitel

Sammanfattning

AFS 2006:6 reglerar grundutbildningen för yrkesdykare och definierar de kompetenser som är nödvändiga för att bli en yrkesdykare. Det är viktigt att individer som är intresserade av att arbeta som yrkesdykare har godkänd hälsa och uppfyller grundläggande krav innan de påbörjar utbildningen. Genom att följa AFS 2006:6 regler kan man garantera att yrkesdykare är väl utbildade och har rätt kompetens för att utföra sitt arbete.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.