Administrativ assistent utbildning - bli en eftertraktad assistent

Som administrativ assistent spelar du en viktig roll i företagets dagliga verksamhet. Du bistår ledningen och avlastar dem med administrativa uppgifter, vilket ger dem mer tid att fokusera på företagets kärnverksamhet. För att bli en eftertraktad assistent är utbildning en viktig grundsten. Läs vidare för att ta reda på allt om administrativ assistent utbildning och hur du kan bli en eftertraktad assistent hos företag.

Varför är utbildning viktig för en administrativ assistent?

Som administrativ assistent behöver du ha en bred kunskap om företagsverksamhet, ekonomi, kommunikation och administration. Genom att skaffa en utbildning inom dessa områden kan du bli en resurs för ditt företag och hjälpa ledningen att fatta beslut på ett mer informerat sätt. Utbildning ger dig även kunskap om juridiska aspekter som är relevanta för företag, såsom arbetsrätt, datalagring och kontraktshantering.

Vilka utbildningar finns för administrativa assistenter?

Det finns flera utbildningar att välja mellan för administrativa assistenter. Du kan välja mellan kortare och längre utbildningar beroende på vad som passar dig bäst. Några av de vanligaste utbildningarna inkluderar:

 • Diplomutbildning i administration och ledarskap
 • YH-utbildning inom ekonomi och administration
 • Medarbetarprogram inom administration och support
 • Heltidsutbildning i administration och ledarskap

Dessa utbildningar varierar i längd från några månader till flera år och ger dig en stark grund för att bli en kvalificerad administrativ assistent.

Vilka färdigheter behöver en administrativ assistent?

Förutom utbildning behöver du som administrativ assistent ha vissa färdigheter för att bli riktigt framgångsrik. Du behöver vara organiserad och ha god planeringsförmåga för att hålla reda på företagets schema och tidsfrister. Du behöver även ha bra kommunikationsförmåga då du kommer att ha kontakt med både kunder och anställda. Andra viktiga färdigheter inkluderar förmågan att lösa problem, att vara flexibel och att ha en professionell attityd.

Relevanta nyckelord

 • administrativ assistent utbildning
 • diplomutbildning i administration och ledarskap
 • YH-utbildning inom ekonomi och administration
 • medarbetarprogram inom administration och support
 • heltidsutbildning i administration och ledarskap
 • administrativ assistent färdigheter
 • administrativ assistent krav

Sammanfattning

En administrativ assistent utbildning ger dig en stark grund för att bli en eftertraktad assistent hos företag. Du lär dig om företagsverksamhet, ekonomi, kommunikation och administration, vilket gör att du kan bli en resurs för ledningen. Utöver utbildning behöver du också ha vissa färdigheter som organisation, kommunikation och problemlösning för att bli riktigt framgångsrik. Genom att skaffa dig en utbildning och utveckla dina färdigheter kan du göra dig själv till en tillgång för ditt företag och lägga grunden till en lovande karriär som administrativ assistent.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.