8 tips för bättre sömn när du drömmer mycket

Drömmer du mycket men har svårt att sova bra? Du är inte ensam. Det kan vara enormt frustrerande att vakna upp trött och oinspirerad efter en natt fylld av intensiva drömmar. Men, det finns sätt att öka chanserna för en god natts sömn och minskade drömmar. Här är åtta tips som hjälper dig att sova bättre när du ofta drömmer.

1. Skapa en avkopplande sovplats

Ditt sovrum ska vara en oas för avkoppling och återhämtning. För att skapa de bästa förutsättningarna för en god natts sömn, se till att det är svalt, mörkt och tyst. Investera i bekvämt sängkläder och en bra kudde för att göra platsen ännu mer lockande.

2. Håll dig till en sömnplan

För att få kroppen och hjärnan att koppla av ordentligt, är det viktigt att du håller dig till en strikt sömnplan. Försök att hålla dig till samma tid för att gå och lägga dig och stiga upp varje dag för att lära kroppen att identifiera sömnsignalerna och effektivt producera hjärnvågor som hjälper dig att sova.

3. Håll dig borta från stimulanser på kvällen

Koffein, tobak och alkohol är alla exempel på stimulanter som kan störa sömnen. Undvik dessa på kvällen, särskilt i timmen innan du går och lägger dig. Istället, ta en camomile-te eller varm mjölk för att stödja en lugn natts sömn.

4. Träna regelbundet

Möt fysisk trötthet genom att träna regelbundet. Regelbundet intensivt konditionsträning kan hjälpa till att minska drömmar och öka djupare sömn. Träning kan frisätta endorfiner, som hjälper till att minska stress och ångest som kan störa din sömn.

5. Försök avslappnande tekniker

Innan du går och lägger dig, spendera tid på att koppla av och slappna av med en form av meditation, mindfulness eller djup andning. Detta kommer att bidra till att både kropp och sinne slappnar av och förbereder sig för en djup, ostörd sömn.

6. Stresshantering

Viktiga livsbeslut och förändringar kan orsaka drömmar och sömnsvårigheter. Om du upplever stress och ångest, överväg att prata med en terapeut för att hitta effektiva tekniker för hantering av stress.

7. Sömnspårning

Övervakning av sömnmönster kan hjälpa dig att förstå vad som kan störa din sömn och leda till intensiva drömmar. Ladda ner en app för sömnspårning eller skriv ner sömnmönstren i en sömndagbok för att mäta förbättringar.

8. Överväg läkemedel för sömn

Kontakta en läkare för att diskutera alternativ för icke-beroendeframkallande sömnmedicinering som kan hjälpa dig att sova skönt genom natten.

Relevanta nyckelord

  • Drömmer mycket
  • Sömnproblem
  • Sömnsvårigheter
  • Stress och sömn
  • Sömnpraxis
  • Träning för sömn
  • Sömnhygien

Sammanfattning

Att drömma mycket och inte sova bra kan påverka välbefinnandet negativt. Men genom att använda de här tipsen för avslappning, stresshantering och ett hälsosamt sovställe, kan du bidra till att öka chanserna för att få en kvalitativ sömn. Och om allt annat misslyckas, tveka inte att tala med en läkare för att hitta de bästa sömnmediciner som passar för dina behov.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.